Η ιστορία μας

 Η οικογενειακή μας επιχείρηση αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας, αποθήκευσης και τυποποίησης μελιού που εδρεύει στη Σπολάιτα Αιτ/νιας, με άδεια λειτουργείας συσκευαστηρίου από το 2006.

Το γονίδιο της αγάπης για την μελισσοκομία μπήκε στην οικογένεια το 1950 όταν ο προπάππους, Λάμπρος Χαλιμούρδας βρίσκει και τοποθετεί σε κουβέλια (κυψέλες) 3 εγχώρια μελίσσια. Το πάθος του για την κοινωνία των μελισσών που γνώρισε, τον έκανε να αυξήσει τα μελισσοσμήνη του και να μεταφέρει αυτή τη φλόγα στον υιό του, Γεώργιο Χαλιμούρδα. Αυτός με την σειρά του αποκτά περισσότερες γνώσεις και μεγαλώνει τον αριθμό των μελισσοσμήνων του. Το γονίδιο, όμως,  έμελλε να περάσει και στο Λάμπρο Χαλιμούρδα το νεότερο, ο οποίος δεν άφησε να χαθεί αυτή η παράδοση και ασχολήθηκε και αυτός με την μελισσοκομία. Μαζί με τη γυναίκα του, τη Χρυσούλα Τσιακανίκα, που προέρχεται και αυτή απο οικογένεια με εμπειρία στη μελισσοκομία, παράλληλα με την αύξηση του αριθμού των μελισσών κάνουν ένα βήμα παραπάνω και εκσυγχρονίζουν τον τρόπο επεξεργασίας και τυποποίησης του μέλιου μέσω της σύστασης  του εργαστηρίου το 2006

Την πρώτη αγάπη του προπαππού Λάμπρου Χαλιμούρδα την εμπειρία του παππού Γιώργου Χαλιμούρδα και την σκληρή δουλειά και επιμονή του Λάμπρου Χαλιμούρδα και της Χρυσούλας Τσιακανίκα έρχονται σήμερα να συναντήσουν τον ενθουσιασμό και την όρεξη για δουλειά του Γεωργίου  και Ισμήνης που με σεβασμό στην ιστορία θα προσπαθήσουν να αποδειχθούν άξιοι συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης.

Το εργαστήριο είναι  πιστοποιημένο με ISO 22000:2005   
και υπόκεινται σε συχνούς ελέγχους συμμόρφωσης από το 2013. Η αποθήκευση του μελιού γίνεται σε ανοξείδωτα δοχεία που καλύπτουν και συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής και συνοδεύονται από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά συμμόρφωσης της Ευρωπαικής Ένωσης (CE) σε χώρο ξηρό και δροσερό. Η συσκευασία γίνεται στις σύγχρονες αυτόματες εγκαταστάσεις σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζα.